Nézzen be hozzánk

Szabó Magda: TÜNDÉR LALA

BEMUTATÓ: 2024. december 20. péntek

 

Szabó Magda

Tündér Lala

zenés tündérmese

 

Tündér Lala, a nyughatatlan és végtelenül kíváncsi tündérkirályfi, mindig valami csibészségen töri a fejét, nem kevés bosszúságot okozva édesanyjának, Írisznek: állandóan elkódorog, elcseni édesanyja jogarát és emberekkel barátkozik. Egy nap a hatalomra vágyó varázsló, Aterpater megkéri Írisz kezét. A tündérkirálynő azonban visszautasítja a varázslót, hiszen a szíve már régen Amalfi kapitányé.
Aterpater aljas cselszövésbe kezd, megtalálja Írisz gyenge pontját és kihasználva a sebezhetőségét, teljesen átveszi felette a hatalmat. Írisz megmagyarázhatatlan módon kikosarazza és áthelyezteti a szerelmét, Amalfi kapitányt és száműzi Tündérország kis kedvencét, az igazmondó egyszarvút, Gigit.
Vajon hogyan sikerült elérnie Aterpaternek, hogy Írisz ilyen égbekiáltó igazságtalanságokat kövessen el? Hogyan lehet megállítani a gonoszt? Mire képes egy anya a gyerekéért? És egy gyermek mit tud tenni az édesanyjáért? Tud-e egyáltalán tenni valamit?
Szabó Magda fordulatokban bővelkedő, lehengerlő története Garajszki Margit átiratában, Farkas Bence zenéjével kel életre a Bartók Színház nagyszínpadán.

 

Rendező: Garajszki Margit

 

Helyszín: Színházterem

Jegyár: 4500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak: 4000 Ft*

Időtartam: (később kerül feltöltésre)

 

 

*(A jegyárkedvezményt csak jegypénztárunkban vehetik igénybe.)

Bezárás