Nézzen be hozzánk
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

ELMARAD / STRINDBERG: TÁRSAK / dráma

2020-04-18. 19:00 - 21:00

STRINDBERG

TÁRSAK

Dráma / 12 éves kortól / 90 perc egy részben

Egy Férfi és egy Nő, akik Társak. Egy Férj és egy Feleség, akik történetesen festőművészek.

Szeretet. Önfeláldozás. Rivalizálás. Önmegvalósítás. Egyenlőség és Egyenlőtlenség.

Felborulhatnak-e a klasszikus társadalmi szerepek, képesek vagyunk-e párkapcsolatainkat újra értelmezni, s kilépni a tradíciók világából?

August Strindberg a XIX-XX. század fordulóján élt legnagyobb hatású svéd drámaíró ezeket a témákat járja körül, s ezekre a kérdésekre keresi a választ Társak című vígjátékában.

Berta és Axel történetét a századforduló idején vetette papírra, s noha azóta sok minden megváltozott világunkban, alakjai annyira frissek és maiak, hogy egyetlen pillanatig sem érezzük őket tőlünk távolinak vagy archaikusnak. És ha ez így van, akkor ez nem csak a szerző csodálatra méltó expresszivitását mutatja, hanem azt is, hogy a sok változás ellenére az alapvető emberi érzelmek és kapcsolatok bizony korántsem változtak az elmúlt 120 évben.

A Bartók Kamaraszínház stúdióterme kiváló tér lesz arra, hogy bekukkantsunk egy párkapcsolat legszebb és legnehezebb pillanataiba egyaránt, s ha tetszik, összevethetjük ezt saját életünk mindennapjaival.

Axel: Kiss Attila / Berta: Tőkés Nikoletta / Abel: Jókai Ági / Wilmer: Jegercsik Csaba / Szobalány: Pataki Zsófi / Modell: Hajmási Dávid

Rendező: Sipos Imre / Látvány: Matyi Ágota / Dramaturg: Dézsi Fruzsina / Mozgás: Vári Bertalan / Súgó: Zsifkov Anita / Kellékes: Szekeres Petra / Rendezőasszisztens: Palkó Panka

Jegyek ára 2500 Ft, diák/nyugdíjas 2000 Ft.

Részletek

Dátum:
2020-04-18
Időpont:
19:00 - 21:00

Helyszín

Stúdióterem
Bezárás