Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

BARTÓK ÉJSZAKÁJA

szeptember 10. 17:00 - 23:30

 

PROGRAMJAINK:

70 – MÚLT, JELEN, JÖVŐ

A színház előtti téren / 18.00–18.30

Bartók éjszakája programunkat a városlakókkal közös fotóval kezdjük, amellyel a 70 éves Dunaújváros előtt tisztelgünk. Külön öröm számunkra, hogy a Jószolgálati Otthon Közalapítvány gondozottjai – akikkel évek óta szoros kapcsolatot ápolunk – az általunk már nem használatos kreatív anyagokból virágokat készítenek, így múlt és jelen sajátos formában kapcsolódik össze és kap új értelmet. A virágokat felhasználva a jelenlévőkkel közösen 70-es alakzatot formálunk a színház előtti téren. A sajátos performanszot légifelvétellel is megörökítjük.

QUINTIA KONCERT

Aula /18.30–19.30

A 2011-ben alakult öttagú női együttes főleg népzenei ihletettségű, a klasszikus és dzsessz elemeit magábafoglaló zenét készít. Beke Beáta, Kurina Laura, Németh Irma, Péter Kata, Pocsai Mária előadásában sokoldalú, nép- és világzenei összeállítások csendülnek fel. Színházunk hosszú évek óta szoros kapcsolatot ápol a formáció tagjaival: felléptek jótékonysági estjeinken, szerepeltek előadásunkban, többször biztosítottunk számukra helyszínt zenés műsoraikhoz és novemberi jubileumi koncertjüket is a Bartók színpadán rendezik majd.

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ – VARGA LIVIUSSAL ÉS MIKULI FERENCCEL BESZÉLGETÜNK

Aula / 19.30–20.30

Ki ne ismerné e két nevet a zenei világban? A Quimby zenekar tagjai számos formációban megfordultak, történeteikkel több kötetet is meg lehetne tölteni. Most nekünk mesélnek.

HAMLEAR KÖNYVBEMUTATÓ ÉS DEDIKÁLÁS

Aula / 20.30–21.30

Korunk egyik különösen izgalmas magyar alkotópárosa mutatja be legújabb kötetét, a Hamleart. A drámaszövegből készült előadás ősbemutatóját a Gyulai Várszínházzal együttműködésben a Magyar Dráma Napján szeptember 21-én tartjuk a Bartók Színházban. Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba személyesen beszélnek alkotói munkásságukról, betekintést adnak szerzői műhelyükbe és mesélnek arról, hogy több évtizeddel később miként gondolták újra a 19 évesen írt Shakespeare átiratukat. (A kötet megvásárolható jegypénztárunkban.)

NÉVADÓ ÜNNEPSÉG BÖRÖCZ GYÖRGY EMLÉKÉRE

Stúdióterem / 21.30

2020-ban elvesztettük színházi családunk egyik alapkövét, Böröcz Györgyöt – mindenki „Gyugyóját”. A Bartók Kamaraszínház története – Böröcz György története is. Minden pillanat a színházban emlékeztetni fog erre a nagyszerű kollégára, barátra. Tisztességével, szakmaiságával, emberi és színházi odaadásával. Ezt mind meg kell őriznünk az eljövendő időkre, ezért 2021-től a Bartók stúdiószínpadát Böröcz György színpadnak nevezzük.

INTERAKTÍV FOGLALKOZÁS MATYI ÁGOTA DÍSZLET- ÉS JELMEZTERVEZŐNKKEL

Stúdióterem / 21.35–22.30

A díszlet-és jelmeztervezők az előadások fontos mozgatórugói. Tevékenységükkel vizuális teret adnak a drámáknak. Matyi Ágota látványtervező díszleteivel és jelmezeivel számos alkalommal találkozhattak színházunkban. A beszélgetés során Ágota betekintést enged alkotói munkásságába, és az általa fontosnak tartott környezettudatos szemlélet tervezőként történő alkalmazásába.

BARTÓK TÁNCSZÍNHÁZ ÉS A TŰZVIRÁG 

Színházterem / 22.30–23.00

Több éve tart a Bartók Táncszínház és a paksi Tűzvirág Tánccsoport együttműködése. A Táncszínház művészeti vezetője, Vári Bertalan szakmai tanácsaival, a tánccsoport részére készített egyedi koreográfiákkal segíti a csapat hagyományőrző tevékenységét. A program során ebből a közös munkából, a két szervezet kooperálásából kaphatunk ízelítőt.

BARTÓK KVÍZ

NYERJ VELÜNK PÁROS JEGYET!

Hagyománnyá vált, hogy a város lakóit egy kvíz játékra hívjuk.

Mi kell hozzá? Ismerd az előadásainkat és nyerj páros jegyet.

MÉZING SZÍNÉSZ ZENEKAR KONCERTJE

Színházterem / 24.00–01.00

Egy igazi funky pop rock élményről gondoskodik a Mézing zenekar. A színészzenekar a Madách Színház, a Budapesti Operettszínház, a Centrál Színház és a Bartók Kamaraszínház művészeiből áll.

Név szerint: Kecskés Tímea: ének, Trecskó Zsófi – ének, Czuczor Dávid – ének, Tóth Gábor – billentyű, Kovács András Attila – dob, Magyar Attila – basszusgitár, ének és Sándor Dávid – gitár, ének.

 

Részletek

Dátum:
szeptember 10
Időpont:
17:00 - 23:30
Bezárás