Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

KÉT NŐ / cekkerdráma

2019-03-28. 19:00 - 21:30

SZAKONYI KÁROLY

KÉT NŐ

Cekkerdráma

Történik napjainkban egy budai lakásban, egy esős őszi délután… Majd télen, tavasszal, nyáron… Az első jelenetben két nő érkezik zajosan, ázottan. Csinos hölgyek: divatos ballonban az egyik, elegáns kabátban a másik. Az egyik szüntelen beszél a mobilján, kezében tömött cekker, aminek egyik szeme belegabalyodott a másik kabátgombjába, ezért őt szinte maga után húzza a szobába…
A neves drámaíró új komédiája két nő különös találkozásáról.

Szakonyi Károly, többek közt Kossuth- és József Attila-díjas író, dramaturg, a kortárs magyar irodalom kikerülhetetlen alakja. Adáshiba című műve a magyar klasszikus drámák közé sorolódott, szinte nincs olyan évad, hogy valamelyik színházban ne játszanák, számos nyelvre lefordították, Neil Simon is érdeklődött iránta.
Szakonyi Károly ugyan a mai napig aktív író és közéleti ember, új drámával régen jelentkezett. Ezért is öröm, hogy a Játékszín dramaturgiájának ajánlotta friss művét, a Két nő és még valaki címűt, melyet a 2017-es színházi világnapon felolvasószínházi formában be is mutattunk Tóth Enikő és Zsurzs Kati közreműködésével. A színpadi változat a közönség kívánságára született. Cseh Judit rendezése kiemeli a történet édes keserűségét, humorát és hétköznapi gyönyörűségét.

Szereplők

Nóra: ZSURZS KATI
Edina: TÓTH ENIKŐ

 

Dramaturg: Lőkös Ildikó / Díszlet: Krisztovics Sándor / Jelmez: Fekete Györgyi
Rendezőasszisztens, ügyelő: Petyi János / Varga Miklós

Rendező: CSEH JUDIT

A jegyek ára: 3500 Ft

Részletek

Dátum:
2019-03-28
Időpont:
19:00 - 21:30

Helyszín

Színházterem
Bezárás