Nézzen be hozzánk
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

SZÍNHÁZI BESZÉLGETÉSEK: „KÖTELEZŐK – KONCEPCIÓK” | Csongor és Tünde

2022-01-13. 17:00 - 18:30

.

SZÍNHÁZI BESZÉLGETÉSEK

KÖTELEZŐK – KONCEPCIÓK” | Csongor és Tünde

.

Drámairodalmunk egyik alapműve Vörösmarty Mihály műve a Csongor és Tünde, amely Az ember tragédiájával és a Bánk bánnal alkotja a klasszikus magyar drámai triászt. Színházaink műsorán folyamatosan szereplő alkotás, az előadások stílusa korszakról-korszakra változik a mesei ábrázolástól a posztmodern kompozíciókig.

Vörösmarty harmincéves korában írta a Csongor és Tündét, a legzeneibb hangzású magyar színjátékot. Életében nem láthatta színpadon, 1879-ben Paulay Ede rendezte meg először a Nemzeti Színházban. Pedig Vörösmarty ezt a művét első pillanattól színpadra szánta, a sajátos jegyekkel rendelkező magyar drámairodalom megteremtésének igényével. A beszélgetés során megismerhetik a Csongor és Tünde színháztörténeti jelentőségű bemutatóit, az egyes előadásokhoz kapcsolódó emblematikus alakításokat, a színdarab magyarországi történetét.

.

A programot Dr. Gajdó Tamás színháztörténész, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet tudományos munkatársa, illetve Csadi Zoltán színész, színháztörténész, a Bartók Színház művészeti igazgatója vezetik.

..

Helyszín: Stúdióterem

Időtartam: 90 perc szünet nélkül

A programok minden érdeklődő számára nyitottak!

A jegy ára: 200 Ft

Jelentkezés a Bartók Színház Szervezésén: 25/402-598, szervezes@bartokszinhaz.hu

..

 

❗ A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

❗ Az előadások látogatása mindig a hatályban lévő szabályozások szerint lehetséges!

Részletek

Dátum:
2022-01-13
Időpont:
17:00 - 18:30
Bezárás