Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Virtuális Színház – A Padlás

április 21. 19:00 - 21:00

Virtuális Színház – A Padlás

Nem hagyjuk a várost kultúra nélkül!

Hozzuk ki a legjobbat ebből az átmeneti időszakból, ezért életre keltettük a “Virtuális Színházat”, ahol korábbi előadásainkat élvezhetik. Minden kedden és csütörtökön 19 órakor az online csatornánkon: https://www.twitch.tv/bartokszinhaz

Jó szórakozást kívánunk, kérjük osszák meg, hogy minél többen tudják élvezni a kulturális muníciót!

A Padlás

A bábos szakmában már sok sikert elért rendezőnő, Kuthy Ágnes egyfelől a gyermekszínházi formanyelv segítségével kívánja megújítani a művet, másfelől a felnőtt nézők számára kibontani a mű mindenkor érvényes társadalmi kérdéseit: a menni vagy maradni aktualitását.

A padlás negyedszázada a legsikeresebb magyar musical. Sikerét egyfelől Presser Gábor zenéjének, Sztevanovity Dusan dalszövegeinek, másfelől a közösen kitalált, majd Horváth Péter írói közreműködésével létrejött szövegének köszönheti. A félig mese-félig musical, híres mesék elfeledett hőseinek szellemeit éppen arra a padlásra tereli, ahol Rádiós, a fiatal tudós dacolva a házirenddel, intelligens számítógépe segítségével fényévnyi távolságba küld rádióüzeneteket a háztetőre titokban felszerelt antennák útján.

A padlás a gyermeki lélekről, a csoda megszületéséről szól. A Bartók színpadán megjelenő csoda a gyermeki képzeletre épít, gyerekszínházi eszközökkel kívánja elérni azt, ami más előadásokban bonyolult technikai gépezetek segítségével jött létre.

A dunaújvárosi előadás a szerzők szándékának megfelelően családi színház kíván lenni, olyan színház, amely arról mesél, amiről a darab keletkezése kapcsán a mű ötletgazdája Sztevanovity Dusan így vall: „ A padlással csak azt szerettem volna elmondani, hogy a világból sohasem hiányzó TéMüllerek bármennyit pusztítanak, hazudnak, ármánykodnak; nem nyerhetnek. Addig nem, amíg vannak Mamókák, akár a valóságban, akár csak az emlékeinkben. Bármilyen fájdalmas volt elbúcsúzni a nagymamámtól, az édesapámtól,az összetartozás érzése, amit örökül rám hagytak, minden jó forrása az életemben. Ebből szeretne A padlás valamennyit továbbadni a közönségnek. Ha ez sikerült – nem vágytam többre.”

Kútvölgyi Erzsébet Mamókája erős, őszinte személyiség. Méltó utóda az immár az égi társulatban szilvás gombócot főző legelső csodanagymamának, Tábori Nórának.

Presser Gábor – Sztevanovity Dusán – Horváth Péter:

A padlás

Szereplők:

Rádiós: Gulyás H. Sándor
Süni: Polgár Lilla
Mamóka: Kútvölgyi Erzsébet / Oláh Zsuzsa
Barrabás/Révész: Jászberényi Gábor
Herceg: Csadi Zoltán
Kölyök: Lapis Erika
Lámpás: Farkas Erik
Meglökő, hóhér: Suplicz Mihály
Témüller: Kiss Attila
Dedektív: Quintus Konrád
Üteg: Gasparik Gábor
Robinson: Dubai Péter


zenei vezető: Gulyás Levente
koreográfus: Fosztó András
szerző: Presser Gábor, Sztevanovity Dusán, Horváth Péter
a rendező munkatársa: Papp Orsolya, Dubai Péter, Siegrist Cecília
látványtervező: Polgár Péter

Rendező: Kuthy Ágnes

 

Részletek

Dátum:
április 21
Időpont:
19:00 - 21:00
Bezárás