Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Virtuális Színház – Frida Kahlo Szenvedélyes életigenlés

március 17. 19:00 - 21:00

 

Virtuális Színház – Frida Kahlo Szenvedélyes életigenlés

Nem hagyjuk a várost kultúra nélkül!

Hozzuk ki a legjobbat ebből az átmeneti időszakból, ezért életre keltettük a “Virtuális Színházat”, ahol korábbi előadásainkat élvezhetik.

Március 17-én 19 órakor szenvedélyes életigenlést láthatunk Frida Kahlo előadáson. Frida Kahlo a 20. századi festőművészet és politikai közélet ikonikus nőalakja, aki a mai kor számára nem véletlenül vált hiteles példaképpé.

Online csatornánk: https://www.twitch.tv/bartokszinhaz

Jó szórakozást kívánunk, kérjük osszák meg, hogy minél többen tudják élvezni a kulturális muníciót!

FRIDA KAHLO
Galambos Attila – Bodor Böbe
Szenvedélyes életigenlés egy részben / 16 éves kortól / 90 perc

Frida Kahlo a 20. századi festőművészet és politikai közélet ikonikus nőalakja, aki a mai kor számára nem véletlenül vált hiteles példaképpé. Élete, karaktere, önkifejezésének útjai és eszközei izgalmas világot tárnak fel. Látomásos, ősi kultúráktól átitatott alkotásai, szürrealistának mondott képi világa bonyolult és mély érzelmeit tükrözik. Szenvedélyesen perzselő élnivágyása, női bölcsessége minden szenvedését felülírta…amiből nem keveset mért rá a sors. A Mexikóban született német, spanyol és indián felmenőkkel rendelkező bonyolult vérvonalú különc nem meglepő, hogy megbabonázta Diégo Rivérát, az akkori mexikói kortársművészet festő óriását és lett a felfedezettje, szerelme, barátja és felesége egy életen át. Diégo így mutatta be Fridát a neki rendezett fogadásán: “Jobb festő nálam!” Az előadás életükön, alkotásaikon keresztül mutatja meg azt a példaértékű őszinteséget és azt a megfejthetetlen és megfogalmazhatatlan, mindent elsöprő alkotási energiát, mely képes még a halállal is farkasszemet nézni.

Szereposztás: Frida Kahlo: Kovács Vanda / Diego Rivera, Apa, Leo doktor: Ilyés Róbert / Lupe, Tina, Cseléd, Hölgy, Georgia, Cristina, Natalia, etc.: Auksz Éva / Alex, Jorge, Pablo, Morrow, Nelson, Trockij, Miklós, etc.: Géczi Zoltán

Díszlet, jelmez: Bartha Andrea / Vetítés: Büki András / Súgó, rendezőasszisztens: Szekeres Petra

Rendező: Bodor Böbe

“Virtuális Színház”

Részletek

Dátum:
március 17
Időpont:
19:00 - 21:00
Bezárás