Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Virtuális Színház – Igazságtalanság történelmi dráma

március 15. 19:00 - 20:00

Nem hagyjuk a várost kultúra nélkül!

Hozzuk ki a legjobbat ebből az átmeneti időszakból, ezért életre keltettük a “Virtuális Színházat”, ahol korábbi előadásainkat élvezhetik.

Elsőként március 15-én 19 órakor a történelmi drámát- az Igazságtalanságot láthatják. A felnőtt közönség mellett, a középiskolás korosztálynak is ajánljuk, hiszen 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére mutattuk be.

A történelmi utazást a https://www.twitch.tv/bartokszinhaz oldalon láthatják díjtalanul.

Jó szórakozást kívánunk, kérjük osszák meg, hogy minél többen tudják élvezni a kulturális muníciót!

Galambos Attila – IGAZSÁGTALANSÁG

Történelmi dráma / 14 éves kortól / 60 perc

Az utolsó szó jogán

– Történelmi dráma a Mansfeld-per és a Tóth Ilona-per dokumentumaira támaszkodva –

Mansfeld Pétert 1959. március 21-én végezték ki, 18 éves volt. Tóth Ilonát 1957. június 28-án, 25 éves volt. Soha nem találkoztak. Rövid életük szinte semmit nem tett lehetővé, amit mi természetesnek veszünk. A forradalom hősökké, az azt követő megtorlás mártírokká tette őket, ugyanakkor elvett tőlük mindent, amire az élet kapujában bármelyikünk vágyhat, szerelmet, családot, tartalmas életet, békés öregkort. Az ítéletet kíméletlenül végrehajtották rajtuk. Mit mondanak, amikor kilépve térből és időből visszanéznek a viharos napokra és belegondolnak a meg sosem élt jövőjükbe. Átgondolják-e mit nyertek, mit vesztettek? Megérte? Erre sosem fogunk hiteles választ kapni. A Bartók Kamaraszínház az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére mutatja be Galambos Attila történelmi drámáját.

Szereplők: Ilona: Tőkés Nikoletta / Péter: Rábavölgyi Tamás / Férfi: Csadi Zoltán

Rendező: Csadi Zoltán

Szorgosan dolgozunk az áprilisi programjainkon. Minden elmaradt előadásunkat pótolni fogjuk egy új időpontban, igyekszünk minden igényt kielégíteni. Az elkövetkezendő időszakra “Virtuális Színházat” nyitunk. Csatlakozz a #nemváltomvissza mozgalomhoz és támogasd a kultúrát!

Nem hagyjuk a várost kultúra nélkül!

“Virtuális Színház”

Részletek

Dátum:
március 15
Időpont:
19:00 - 20:00
Bezárás