Nézzen be hozzánk

FELSŐS DIÁK BÉRLET – 2023/24

.

FELSŐS BÉRLET 2023/2024

A bérlet ára: 5000 Ft

.

1. előadás várható időpontja: 2023. december

.

Berg Judit

RUMINI A TÜKÖR-SZIGETEN

Mesejáték

.

A Szélkirálynő hazafelé tart Egérvárosba, amikor egy strandolás alkalmával Sajtos Rozit megcsípi egy higanyhidra. A kezeletlen csípés végzetes, ezért a Szélkirálynő legénysége a Tükör-sziget felé veszi az irányt, hogy megszerezzék Rozi számára a szükséges ellenszert. Kiderül, hogy nem egy, hanem két sziget is van egymás mellett, ráadásul teljesen egyformák, egymás tükörképei. Milyen titkokat rejt a tükör-vulkán? Kik azok a foncsorok? Miféle hercegre vár Vanita úrnő? Mit mutat a tükör? Jól látjuk magunkat és a másikat? Hogyan tükröződünk egymásban? És a legfontosabb kérdés: Sikerül időben megszerezni az ellenszert Rozi számára vagy végérvényesen higannyá változik?

A Rumini-könyvsorozatból ismert szereplők, Rumini, Balikó, Galléros Fecó, Sajtos Rozi, Dundi Bandi, Bojtos Benedek, Sebestény, és az örökké morcos fedélzetmester, Negró alakja is megelevenedik a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház színpadán!

Az előadás két felvonás szünettel.

Zene: Firkin

Rendező: Garajszki Margit

.

A 2. elődás várható ideje: 2024. ÁPRILIS 22. hétfő + ÁPRILIS 23. kedd
(Mindkét nap 10 és 15 óra kezdéssel)

.

A CSAVAR SZÍNHÁZ tananyagba illeszkedő produkciója, Gál Tamás előadása

Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya, vagyis a dámák diadalma a Fársángon…

.

Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya című művét az általunk már több helyen sikerrel bemutatott stílussal dolgoztuk fel, mely tapasztalataink szerint nagyon népszerű mind a diákság, mind a felnőtt közönség körében. A játékstílus, az élő zene, az improvizáció és az interaktivitás stílusjegyeit ötvözi. Pontos és részletes dramaturgiával fésültük át az egész művet, ‘s azon szavakat, melyek a mai kor emberének (diákjának) már nem érthetőek, ezeket játékkal, magyarázattal vagy zenével tettük azzá. Így az egyetlen gátat, mely Csokonai és a mai kor embere közé rakódott az elmúlt 200 év keze által lebontottuk, ezzel bizonyítva, hogy a magyar költészet nemcsak magasröptű gondolatok és filozófiák fészke, de a nagyszerű és utánozhatatlan magyar humor melegágya is.

Az előadás 5-től 150 éves korig ajánlott, mert ez a két pont ama epocchában, melyben van nézőkedv…nemcsak a dámákban. Aki az időnek e két pontja közt van, annak mint megannyi angyal olyan a CSAVAR.

Az előadás időtartama: 60-70 perc

Rendező: Gál Tamás

Jelmez és bábtervező: Őry Katalin Rozália

Zene: Bodonyi András

Zenész: Mester András

Játékmester: Gál Tamás

.

.

.

.

A Diák Bérletek megvásárlására Színházunk jegypénztárában van lehetősége,
ahol a készpénz és a bankkártya mellett OTP-s és K&H-s SZÉP-kártyás fizetésre is van lehetőség!

<< A Jegypénztár nyitvatartását itt találja. >>

Bérletes és nem bérletes diákoknak szóló előadásainkra sok szeretettel várunk egyéni nézőket és csoportokat is!

Bezárás