Készülnek új produkcióink,
avagy betekintés a mindennapjainkba.

 

Teltházas a csúcspróbaidőszakunk is. Tegnap tartottuk a Nincstelenek olvasópróbáját. Mától itt próbál a Loft csapata is – Auksz Éva, Sajgál Erika, Sárközi-Nagy Ilona, és a rendező, Naszlady Éva. Jövő héten lesz a bemutatójuk a Stúdiószínpadon. És már javában próbál – voltaképpen már nyár óta – a Kinizsi Pál táncszínházi előadásunk, a Bartók Színház tánctagozatának új produkciója, amelynek október 14-én, pénteken tartjuk a bemutatóját a tagozatvezető Vári Bertalan rendezésében, koreográfiájával. De! Október 13-án már megtekinthető az előadás, a nyilvános főpróbán.
Bent jártunk a próbán, kicsit fotóztunk.


A Kinizsi Pál előadásai: október 13., 14., 15.

Jegyek már válthatók rá: 

 

.

Fotók: Ónodi Zoltán.

.

Így szeretnek ők: a Loft lakói. Emma, Kata, Léna. Barátnők. Mindent megbeszélnek. Vagyis mindent eltitkolnak. Azaz néha nevetnek, máskor bőgnek. Na, most jól összezavartunk mindent. A lényeg, hogy látni kell őket a kortárs komédiában: Auksz Éva (Léna), Sajgál Erika (Emma), Sárközi-Nagy Ilona (Kata). A Loft szerzője: Adorján Beáta. Rendező: Naszlady Éva..

Egy kis részlet a Loftból. Emma mesél: “Képzeld, mikor összefutok régi ismerőseimmel az utcán, azt mondják, milyen jól nézel ki, mi történt, én pedig mondom nekik, hogy á, semmi, csak Szabolccsal szétváltunk. Látnád az arcukat. És tényleg, úgy érzem, amióta elköltöztem, szárnyaim nőttek. (Léna mondani akarna valamit) És ne gyere nekem, kérlek, Ikarosszal, hogy ő is lezuhant…”

.

Október 21-én tartjuk a dunaújvárosi premiert a Stúdiótermünkben.
Következő előadás: november 24. csütörtök 19 óra

(A november 24-i előadás a STÚDIÓBÉRLETÜNK első előadása.).

Jegyek már válthatók rá: 

.

Fotók: Ónodi Zoltán

.

Nincstelenek. Borbély Szilárd utolsó regénye. Bár ő maga nem tartotta regénynek. Évekig írta. A Nincstelenek címet egyébként Németh Gábor adta a regénynek annak idején. Alcíme lett: Már elment a Mesijás? A “remény és szépség nélküli világban múló gyermekkor könyve”, mondta róla valaki. Így igaz. És most a Bartók Színháznak jutott az a megtiszteltetés, hogy színpadra vihetjük a regény adaptációját. Ma tartottuk az olvasópróbáját. Velünk van Németh Gábor író is, Borbély Szilárd egykori barátja, aki dramaturgja az előadásunknak. A regényt Balassa Eszter és az előadás rendezője, Horváth János Antal írta színpadra.
Borbély Szilárd 2014. február 19-én halt meg. Jövőre lenne 60 éves. A kortárs magyar irodalom egyik legnagyobb költője, írója. Ma már klasszikus.
A Bartók Színházban ismét egy remek csapat kezdi a próbákat: Kovács Vanda, Alberti Zsófi, Holecskó Orsolya, Csadi Zoltán, Kiss Attila, Takács Géza, Dióssi Gábor, Georgita Máté Dezső.

.
A Nincstelenek ősbemutatója november 18-án lesz a Bartók Színházban.
A következő előadás időpontja: november 25. péntek 19 óra

.
Jegyek már válthatók rá: 

Fotók: Ónodi Zoltán.

.

Köszönjük, hogy jönnek hozzánk! 🥰