Makrokozmosz

MAKROKOZMOSZ

Zenés mesejáték
6 éves kortól / 50 perc

A Mikrokozmosz és a Dr. Kozmosz előadások után Balassa Eszter és Csadi Zoltán alkotópárosa színházunk felkérésére elkészítik a Makrokozmosz című előadást is. Nem volt tervben trilógia létrehozása, az előző évadokban bemutatott előadások nagy sikere és az egymáshoz lazán kapcsolódó történetek azonban mégiscsak indokolják egy harmadik produkció megszületését. Hogyan látjuk felnőttként a gyerekeket? Mit tanulhatunk a gyerekektől? – többek között ezeket a kérdéseket feszegeti az előadás. A hétköznapok rohanásában és az állandó teljesítménykényszer közepette hajlamosak vagyunk elfelejteni, milyen gyönyörű is a világ, és hogy a csoda a legegyszerűbb, a legkisebb dolgokban is ott rejlik. A gyerekek – velünk ellentétben – bátran megélik a pillanatot, képesek felfedezni a világmindenséget, a teljességet a legapróbb dolgokban is. Nincs más dolgunk tehát, mint megfigyelni egy játékába belefeledkező gyermeket… Előadásunkhoz drámapedagógia foglalkozás kapcsolódik.

Szereplők:
Gasparik Gábor, Kiss Attila, Losonczi Kata, Tőkés Nikoletta

Látvány: Csadi Zoltán
Jelmez: Siegrist Cecília
Dramaturg: Balassa Eszter
Zeneszerző: Sulyok Benedek
Koreográfus: Györfi Csaba
Kellék: Szekeres Petra
Rendezőasszisztens, súgó: Szekeres Petra
Rendező: Csadi Zoltán

Az előadásban felcsendülő dalok, versek az alábbi költők tollából származnak, külön köszönet, hogy a darab rendelkezésére bocsájtották:

Tóth Krisztina, Szabó T. Anna, Bartos  Erika, Kiss Ottó, Finy Petra, Lackfi János, Schein Gábor, Bródy János, Csukás István, Szabó Lőrinc, Orbán Ottó, Fecske Csaba, Zelk Zoltán és Weöres Sándor.

A jegyek ára: 1200 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000 Ft

 

Fotók: Ónodi Zoltán

Bezárás