Nézzen be hozzánk

MECÉNÁS STÚDIÓ BÉRLET 2022/2023

 

MECÉNÁS STÚDIÓ BÉRLET 2022/2023

A bérlet ára: 5000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak: 4000 Ft

.
1. előadás

Adorján Beáta
LOFT
egyfelvonásos kortárs komédia

Három barátnő története. Az ő szerelmekkel, válással,árulásokkal teli szenvedélyes szövetségéről szól. Három különböző sors, világlátás, de mindegyik fő mozgatórugója a vágy, az összetartozás, a szeretet.
A szereplők humora, öniróniája, vagy annak hiánya sok mulatságos szituációba sodorja őket. Mi van ha egyik barátnő elszereti a másik férjét, pedig csak segíteni akart… vagy mégsem?
A titkok és feszültségek vajon odáig feszítik a húrt, hogy elteszik egymást láb alól, vagy tisztázódnak a félreértések?
Magára ismerhet ezekben a karakterekben a néző és a nevetésen keresztül talán megbocsátó lesz önmagával és barátaival szemben is.

Ez az előadás tehát csakis a nőkről szól… ja és folyamatosan a férfiakról.

Szereplők:
Léna : Auksz Éva
Emma: Sajgál Erika
Kata: Sárközi- Nagy Ilona

Rendező:
Naszlady Éva

 


2. előadás:


Borbély Szilárd
Nincstelenek
Dráma

“Amiről azt gondoljuk, hogy szabadság, de nem ismerjük a határait.”
A Borbély Szilárd revelatív, nagysikerű regényéből készülő előadásban egyszerre jelenik meg a naturalizmus és a költőiség, miközben személyes szemszögből mozaikszerűen mutatja be egy futóhomokra épült kis magyar falu életét az 1970-es években, a mélyszegénységtől keserves mindennapokat, a kirekesztettség öröklődését. Egy fiú meséli el nekünk a gyermekkorát, amit áthat a csupán eggyel és önmagával osztható magány, amit nem lehet részekre bontani, amit egyben kell cipelni. Az életrajzi ihletésű történetet átjárja a sötétség, a kilátástalanság, mégis ott van benne a pislákoló fény, a remény.


Rendező: Horváth János Antal

 


3. előadás:

Tristan Petitgirard
Válásguru
Monodráma

A szakítás soha nem kellemes, ebből csinál diszkrét üzletet a Válásguru ügynökség alapítója, aki a szépen jövedelmező szakítócégből nagyot szakít. Ügyfelei megbízásából vállalja, hogy helyettük mondja ki a végső szót és hagyja el azok párját. Válást közvetít. Virágot visz az elhagyott nőknek, hagyja, hogy sírjanak a vállán, a kirúgott férfiakkal pedig közösen szidja a szerelmet.

Eric, a ’Válásguru’ épp új ügyfele, Quentin nevében készül az újabb nagy szakításra. Megérkezik a nőhöz a szokásos csokorral, és amikor az ajtó kinyílik, Eric akkor szembesül azzal, hogy régi szerelméhez, Chloéhoz rendelték ki, aki évekkel ezelőtt magyarázat nélkül távozott az életéből. Hirtelen minden összezavarodik. Elindul egy nagy társasjáték, s közben egyre érzelmesebbé és szórakoztatóbbá válik a szakítópróba.

SZEREPLŐK: Cloé: Ullmann Mónika, Eric: Brasch Bence, Quentin: Józan László

Rendező: Őze Áron

 


4. előadás:

Kosztolányi Dezső
ÉDES ANNA
Színpadra alkalmazta: Takács Réka és Bélai Marcel


A kollektív kín: a kiszolgáltatottság, a kollektív szenvedély: a pénz, és a kollektív hiányosság: az irgalom. Az első világháború és a 133 napig tartó kommunista uralom bukása után Magyarország társadalma bizonytalanságban él. A változás folyamatának káoszában mindenki bizalmatlan, mihamarabb szeretne elfelejteni minden átélt szörnyűséget és újra normális életet élni. De mi az új normális? Vizyék a vörös terror elmúltával újból viselni kezdik az ékszereiket. Vizy Kornél az államtitkári kinevezésére vár, Vizy Angéla pedig végre egy rendes cselédlányra. Édes Anna megjelenése bizarr események sorozatát indítja be. A tragikus végkifejlet miértjére maga – az előadásban narrátorként megjelenő – szerző sem tudja biztosan a választ.

SZEREPLŐK: Édes Anna / Vizy Piroska – Kerekes Barbara; Vizy Angéla – Ilyés Klaudia; Vizy Kornél / Bíró – Kerekes Ákos; Patikárius Jancsi – Ferencz Ádám; Ficsor / Tatár Gábor – Sárosi Áron; Moviszter Miklós / Báthory / Rendőr – Balázs Ádám; Druma Szilárd / Bankos Jenő – Gáspár-Barra Szilárd; Stefi / Moviszterné – Csüdöm Henrietta; Katica / Etel / Hentes Helga / Jósnő – Kali Anna; Kosztolányi Dezső / Titkárnő – Daradics Hannah

Rendező: Bélai Marcel

Az előadás támogatói: Debreceni Csokonai Színház, Csíki Játékszín, A vadász esélye

 

_______________________________________________________________________________________

 

A Mecénás Stúdió Bérlet megvásárlására Színházunk jegypénztárában van lehetősége,
ahol a készpénz és a bankkártya mellett OTP-s és K&H-s SZÉP-kártyás fizetésre is van lehetőség!

<< A Jegypénztár nyitvatartását itt találja. >>

 

Bérletes és nem bérletes előadásainkra sok szeretettel várunk egyéni nézőket és csoportokat is! Színházunk saját előadásaira 20%-os csoportkedvezményt biztosít 15 fő felett! (Az ajánlat a terembérleti, illetve a vendégelőadásokra nem vonatkozik.) 

 

❗ A jegyár és bérletár kedvezmények csak jegypénztárunkban vehetők igénybe, online vásárlás során NEM!❗

Bezárás