NÉGYSZÖGLETŰ BÉRLET

 

Négyszögletű Bérlet

Alsó tagozatos

2500 Forint

1. Makrokozmosz

2. Aliz Csodaországban

3. A Négyszögletű Kerek Erdő


Balassa Eszter – Csadi Zoltán

MAKROKOZMOSZ

(Rendező: Csadi Zoltán)

Zenés mesejáték

A Mikrokozmosz és a Dr. Kozmosz előadások után Balassa Eszter és Csadi Zoltán alkotópárosa színházunk felkérésére elkészítik a Makrokozmosz című előadást is. Nem volt tervben trilógia létrehozása, az előző évadokban bemutatott előadások nagy sikere és az egymáshoz lazán kapcsolódó történetek azonban mégiscsak indokolják egy harmadik produkció megszületését. Hogyan látjuk felnőttként a gyerekeket? Mit tanulhatunk a gyerekektől? – többek között ezeket a kérdéseket feszegeti az előadás. A hétköznapok rohanásában és az állandó teljesítménykényszer közepette hajlamosak vagyunk elfelejteni, milyen gyönyörű is a világ, és hogy a csoda a legegyszerűbb, a legkisebb dolgokban is ott rejlik. A gyerekek – velünk ellentétben – bátran megélik a pillanatot, képesek felfedezni a világmindenséget, a teljességet a legapróbb dolgokban is. Nincs más dolgunk tehát, mint megfigyelni egy játékába belefeledkező gyermeket… Előadásunkhoz drámapedagógia foglalkozás kapcsolódik.


Lewis Carrol

Aliz Csodaországban

(Koreográfus: Dunaveczki Éva)

Táncjáték

Egy kislány, aki álomba szenderül. Így csöppenünk bele egy abszurd, szürreális mesevilágba, ahol bármi megtörténhet. Különleges és furcsa dolgok találkozása és meg nem értése során fedezzük fel a valós és valószerűtlen, hihető és hihetetlen világok igazán ki nem ismerhető határait. Az álomból felébredve ráeszmélünk, hogy minden igazából csak nézőpont kérdése.

Az időt pedig ne sajnáljuk, hiszen nem beteg. Ha jól bánsz az idővel, akkor idővel tudni fogod, hányat üt az óra…”


Lázár Ervin

A Négyszögletű Kerek Erdő

(Rendező: Tóth Géza)

Hogy hova lehet menni annak, akit a többiek nem fogadnak be, mert Kisfejű-Nagyfejű? Vagy annak, aki túl gyorsan fut? Vagy túl jó a szíve, de nem tudja mennyi 2X2? És annak, aki már nem kell a cirkuszba, mert megöregedett? Vagy annak, akinek kék a színe? Vagy egyszerűen megunták, hogy szeleburdi és mindent elfelejt? Nos, annak hova lehet menni? Mikkamakka kitartóan járja a várost, keresgél, nézelődik, és maga köré gyűjti azokat az elveszett, elkallódott kis életeket, akik nem tudják, hogy a Négyszögletű Kerek Erdőben igenis szívesen fogadják őket.  Ott mindenki otthon van. Tóth Géza rendezése e furcsa, nem mindennapi társaság mindennapjait mutatja be a Négyszögletű Kerek Erdőben.

Bezárás