Nézzen be hozzánk

SZÍNHÁZI OLIMPIA BÉRLET (2023)

SZÍNHÁZI OLIMPIA BÉRLET

A bérlet ára: 9000 Ft

Bérletbe tartozó előadások:

1. előadás:

2023. május 6. szombat 19 óra

.

Chorus Repertory Theatre, Imphal, India

Macbeth

William Shakespeare műve alapján
Rendező: Ratan Thiyam
Manipuri nyelven, magyar és angol felirattal

.

Macbeth: egy betegség, egy veszélyes járvány neve. A betegség jellegzetes tünetei: féktelen vágy, kapzsiság, erőszakos viselkedés. E tünetek diagnosztizálását nehezíti, hogy a felszín helyett a romlott, beteg elme rejtekében csíráznak ki. A betegség egy titkos és veszélyes, bonyolult felbujtó-összeesküvő terv formájában sarjad és halad előre. Végül szárba szökkenve az emberiség erőszakos elpusztításához vezet. A veszélyes betegség felszámolása érdekében hozott irodalmi, művészeti, tudományos és vallási intézkedések ezidáig nem hatoltak el a betegség gócpontjaként működő elme belsejébe. Macbeth az emberi nem legrútabb megjelenési formája a mai világban.

.

Az előadás időtartama: 1 óra 40 perc, szünet nélkül
Korhatár besorolás: 16 éven felülieknek ajánljuk

.

2. előadás:

2023. június 16. péntek 19 óra

.

Szabadkai Népszínház Magyar Társulata

HÁROM NŐVÉR

Anton Pavlovics Csehov
Kosztolányi Dezső fordításának felhasználásával
.

A Három nővér időrendben Csehov utolsó előtti színműve. A Ványa bácsi 1899. őszi sikeres bemutatója után Nyemirovics-Dancsenko rendező igyekezett rábírni Csehovot, hogy a színháznak darabot írjon. Biztatására Csehov 1900 augusztusában kezdte írni és decemberben be is fejezte a drámát. A darabot a Művész Színház mutatta be először 1901. január 31-én Moszkvában, majd február 28-án, Szentpéterváron és még az író életében olasz, német és cseh nyelvre lefordították. Magyarországi ősbemutatóját 1922. október 15-én tartották a budapesti Vígszínházban.
Vajon az idő megy el mellettünk, vagy mi rohanunk el az idő mellett? A múlt, a jelen és a jövő hálójában vergődünk. Mi vezet ahhoz, hogy az idő csapdájába kerülünk? Ahelyett, hogy szembenéznénk a valósággal és önmagunkkal, könnyebb a múlt szépségét, harmóniáját, biztonságát visszasírni, vagy a jövőbe menekülni, és ott látni a boldogságunk illúzióját. Az előadás az egyedüllétről, a megszenvedett magányról, az idő múlásának könyörtelenségéről beszél, de egy eleven, sok humorral és zenével átitatott világban – amelyből lüktet az élet lehetősége.

.

<< A BÉRLET MEGVÁSÁROLHATÓ ONLINE >>

Bezárás