Táncszvit Bérlet


Táncszvit Bérlet – 2019/2020 Mosoly évad


NÉPEK TENGERE


Néptáncelőadás / Rendező-koreográfus: Sánta Gergő és Sánta-Bíró Anna
A műsorban az autentikus koreográfi ák mozaikjaiba folyamatosan visszatérő dallamvariánsok alkotnak egy egységet. Díszes látomásként más-más hangulatot kelt az adott tájegység dallam és képi világa. A tánc, a zene, viselet, a nézők elé táruló képek által burjánzva növik ki magukat a különböző vidékek és népek táncai. Előadja a Nagyvárad Táncegyüttes tánckara és zenekara.
2020. január

 

SZENTIVÁNÉJI ÁLOM


Táncszínházi előadás William Shakespeare műve nyomán Rendező-koreográfus: Barta Dóra (Harangozó díjas, Érdemes Művész)
Shakespeare talán egyik legszókimondóbb, és legszenvedélyesebb darabjának athéni erdejében négy pár bolyong egy különös nyárközépi éjszakán. Két fi atal szerelmespár, Athén ura s fegyverrel szerzett új menyasszonya s a varázsvilág éppen perlekedő fejedelmei: a királynő Titánia s Oberon, a tündérkirály. Mindannyian keresnek valakit vagy valamit, hol egymást, hol önmagukat. Vajon Puck és a varázserő tényleg kifordít mindenkit önmagából vagy pusztán csak előhívja a már régen, ám mélyen elrejtve bennük élő elfojtott érzéseiket? Shakespeare talányos műve számtalan kérdést vet fel, amelyeket ezúttal egy táncjáték fogalmaz újra a maga érzéki nyelvén az érzelmek legmélyebb bugyraiban, a tudatalatti és az álmok világában. Táncolják a Miskolci Balett táncosai.
2020. március

 

RAVEL: BOLERÓ


Táncjáték egy felvonásban / Koreográfus: Topolánszky Tamás (Harangozó díjas, Érdemes művész)
A zeneirodalom legerotikusabb műveként is aposztrofált alkotás, ez alkalommal környezetvédelem fontosságára helyezi a hangsúlyt. Elképzelhető egy olyan jövő, ahol egészséges környezetben élhetünk, békében egymással! Ahol a szennyező energia már a múlté, a klímaváltozást megállítottuk. Ahol tiszta vizek, talaj és levegő vesznek körül minket. Ahol nem a fogyasztás a cél, hanem közösségeink boldogulása. Ezt egyedül senki sem tudja elérni. De összefogással igen. A meredt testtartás és felemelt karok helyett, fejet hajtva a Föld élővilága és természeti adottságai előtt, irányt mutat az megóvás irányába.
A Koreográfus más Ravel-művek zenei motívumait (Keringő, Pavane egy infánsnő halálára, Cigány, Spanyol rapszódia) is felhasználja szuverén értelmezésű új tánckompozíciójában. Táncolják a GG Tánc Eger táncművészei.
2020. május

BÉRLET ÁRA: 7500 Ft / Előadások jegyára: 3000 Ft

(Őszi és/vagy Tavaszi bérleteseknek a TÁNCSZVIT bérlet ára: 6000 Ft)

Bezárás