Bartók Liget

Visszatérünk a szabadtérre is!

Leléptünk a veszélyhelyzetben „felállított” virtuális színpadunkról, s visszaléptünk a valós színházba. Persze a kényszerszünet így is befolyásolta a nyári programokat. De legalább megnyitjuk a Bartók Ligetet – vigyázva Önökre. Színházunk a tavaszi bérletes Az őz előadását július 16-17-18-ai napra helyezte át. Majd mesélős esttel jelentkezik a Bartók Ligetben a Grecsó-Hrutka Tandem július 24-én. A nyarat egy izgalmas krimivel, a Hajmeresztővel dobjuk fel július 31-én. Augusztus 7-én kedvcsináló jelenetsort mutatunk be a készülő Sándor Mátyás musical ősbemutatójából.

Az egészségbiztonsági intézkedéseik miatt jegyek korlátozott számban kaphatók online is!

Az őz

2020. július 16. 20:30 Bartók Bérlet https://bit.ly/azoz_bartokliget

2020. július 17. 20:30 Kodály Bérlet https://bit.ly/azoz_bartokliget

2020. július 18. 20:30 Petőfi Bérlet https://bit.ly/azoz_bartokliget

Színpadi regény két részben / Rendező: Őze Áron / A színpadi változatot készítette: Kovács Krisztina

Az őz a kegyetlen őszinteség regénye; a féltékenység, az irigység, a szenvedélyes szerelem és az igaz barátság története. 1959-ben, amikor megjelent Szabó Magda nagysikerű könyve, bombaként robbant be a köztudatba. A mű a 20. századi magyar irodalom egyik kiemelkedő alkotása, felkavaró és lebilincselő történetével, csodálatos nyelvezetével, és hihetetlen tudatos, zseniális szerkesztettségével. Encsy Eszter, a regény főhősnője felidézi életét, és az emlékek morzsáiból egy különleges női történet bontakozik ki.

A jegyek ára 3500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 3000 Ft.

Esőnap: 2020. július 19. vasárnapGrecsó-Hrutka Tandem

2020. július 24. 20:30 jegyelővétel: https://bit.ly/grecso_Hrutka_Tandem_bartokliget

Egy mesélős este

Különleges alkalmakon a TANDEM zenekarrá egészül ki, hogy lebegtessen a hangzás, de a szívmelengető énekelt verseken túl megmarad a személyesség is: megrázó, felemelő és könnyed családi történetek szólítják meg egymást és a dalokat. Miként egy olyan családi asztalnál, amely körül három-négy generáció élvezi az együttlét örömét, és a régi adomák után dalt kíván a szív. Egy olyan kiváló dalszerző, énekes-zeneszerzővel, mint Hrutka Róbert, aki színészlemezek tucatjai és lélekemelő filmzenék után most akusztikus, játékosan rusztikus, mégis érett oldalát mutatja meg. És a mai középgeneráció kiemelkedő írójával, Grecsó Krisztiánnal, aki évtizedek után talált vissza az énekelt darabok segítségével a vershez, de aki ezen az estén sem hűtlen kedves formájához: a meséléshez.

A jegyek ára 2000 Ft.

Esőnap: 2020. július 26. vasárnap


Hajmeresztő

2020. július 31. 20:30 jegyelővétel: http://bit.ly/hajmereszto_bartokliget2020

Krimi / Rendező: Sipos Imre

Szereti Ön a krimit? Szereti a színházat? Szereti, ha Ön dönthet arról, hogyan fejeződjék be egy nyomozás? Szeret nevetni és közben kombinálni a lehetséges tettesek kiléte felől? Ha bármely kérdésre igen a válasz, mindenképpen érdemes eljönnie Paul Portner Hajmeresztő című krimi-vígjátékára, mert pontosan ezt kínálja nézőinknek. Adott egy fodrászüzlet, s annak dolgozói és vendégei. Hat szereplő egy térben, és egy rejtélyes gyilkosság az emeleten. A jelenlévők közül mindenkire rávetül a gyanú árnyéka. S hogy ki is a tettes? Ez kizárólag Önökön múlik!

A jegyek ára 2000 Ft.

Esőnap: 2020. augusztus 1. szombatSándor Mátyás – kedvcsináló a készülő musical ősbemutatónkból

2020. augusztus 7. 20.30 jegyelővétel https://bit.ly/sandormatyas_bartokliget

Musical / Rendező: Léner András

Jules Verne nagyregénye, a Sándor Mátyás egy elképzelt magyar hazafi életén keresztül állít emléket az 1848–49-es eseményeknek. A regény a magyar szabadságharc bukása után játszódik. A dúsgazdag erdélyi főúr 1859-ben, a Habsburgok olaszországi veresége után elérkezettnek látja az időt, hogy újabb fegyveres harcot robbantson ki Magyarország függetlenségéért. Színházunk nagyszínpadi musical ősbemutatója Sándor Mátyás története. A Bartók Liget programjában a készülő előadásunkból láthatnak részleteket.

A jegyek ára 2000 Ft.

Esőnap: 2020. augusztus 8. szombat