A Tied a világ felrázta Dunaújváros közönségét

A Tied a világ története egészen 2014-re nyúlik vissza, amikor Rosta Mária az István a király jogok tulajdonosa, a Szörényi életmű gondozója kitalálta, hogy előadással tisztelegjen az Illés zenekar előtt. Nem titkolt szándéka volt, hogy az újabb generáció is megismerhesse a korszak nagy slágereit. Szente Vajk egy könnyed forgatókönyvet írt a kiválasztott dalok köré, amely egy baráti társaság lakásavató bulijának története, és nagy sikerrel került bemutatásra a Játékszínben. Hamar ismertté vált a darab, Sopron után Kecskeméten és most Dunaújvárosban is látható lett.

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában Szente Vajk rendezésében, Feke Pál állította színpadra a musical replika változatát. A soproni színházzal való koprodukcióban Mikó István, Jegercsik Csaba, Ágoston Péter, Sipos Imre, Holecskó Orsolya és Gasparik Gábor szerepel. Az önfeledt házibulit élőzenekar kíséri, amely egy improvizatívnak tűnő, ám precíz koncepció alapján forog. A vicces és izgalmas pillanatoknak a közönség is szerves része, hiszen együtt táncolhatnak és énekelhetnek az előadás tagjaival.

Feke Pál elárulta, hogy egy igazán nagyszerű helyi csapattal dolgozhatott együtt Dunaújvárosban. Vallja, hogy bármelyik pesti színházzal felvehetné a kesztyűt a Bartók Színház, mind infrastruktúrában, mind pedig technikai háttérszemélyzettel való közös csapatmunkában. Boldog, hogy itt lehet, és egy ilyen összekovácsolódott egység részeként hozhatta el az ország közepébe ezt a zenés társasjátékot. Mohai György hangmérnök és Károly Katalin zenei vezető mellett Szörényi Örs, mint zenekarvezető és dobos az első pillanattól kezdve az alap kreatív csapat részeként működtek és éltek a két felvonásos darabbal. A színpadra állítás Madarász János „Madár” látványterve alapján valósult meg.

A soproni kimagasló sikert a dunaújvárosi Bartók Színházban is sikerült megismételni, ugyanis az eddig bemutatott előadások mindegyikén állva tombolt a közönség. Tervezett előadásaikra már jó előre elkeltek a jegyek. Az előadást a Zikkurat Színpadi Ügynökség (Rosta Mária producer) és a Melody Kft. engedélyével mutatták be.

Figyelem! Januárban újra a programjaink között az elsöprő sikerű Tied a világ! Szórakozzunk együtt az 50 éves Illés zenekar legjobb slágereire Mikó Istvánnal és Feke Pállal!

Feliratkoztál a várólistánkra? Figyeld a telefonod, üzeneteid! Keresni fogunk!

Jegyek személyesen intézményünkben vagy online az alábbi linkeken:
Január 4. (szombat) 15:00 http://bit.ly/tiedavilag20200104_1
Január 4. (szombat) 19:00 http://bit.ly/tiedavilag20200104_2
Január 5 (vasárnap) 15:00 http://bit.ly/tiedavilag20200105
Január 13. (hétfő) 19:00 http://bit.ly/tiedavilag20200113

Várunk mindenkit szeretettel erre a frenetikus házibulira!

Szerző/ Fotó: Ónodi Zoltán