Döntött a zsűri: ők lettek az online versmondás nyertesei

Gratulálunk!

Egy héttel a magyar költészet napja előtt rendhagyó szavalóversenyre hívta a diákokat a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza együttműködésben a Violin Alapfokú Művészeti Iskolával. Idén – a járványügyi vészhelyzet miatt – csak online, vagyis kis videókban elmondott (e-mailben elküldött) versekkel lehetett nevezni négy korcsoportban.

Az 1-3. osztályosoknak (7-9 évesek), a 4-6. osztályosoknak (10-12 évesek) egy szabadon választott vers mellett Szabó Lőrinc Tavasz, vagy Zelk Zoltán Hóvirág című költeményét kellett elszavalniuk. A 7-9. osztályosok (13-15 évesek), a 10-12. osztályosok, illetve a nappali tagozatosok (16-22 évesek) Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani? és József Attila Mama című verse közül választhattak.

A négy kategóriában 26 pályamunka érkezett be – a szervezők nagy örömére határon túlról is. A szakmai zsűri (Őze Áron színművész, a Bartók Kamaraszínház igazgatója; Kurucz Gergely magyartanár, a színház zenei vezetője; Polgár Lilla színművész, a Violin Alapfokú Művészeti Iskola drámatanára; és Gasparik Gábor színművész, a Violin Alapfokú Művészeti Iskola drámatanára) feladata nem volt könnyű, erős mezőnyből kellett kiválasztaniuk a dobogós előadókat. Ennek eredménye a következő:

 

 1. korcsoport: 1. Fazekas Anna Korinna 2. Nagy Tina 3. Gebei Dávid

 2. korcsoport: 1. Ladányi Viola 2. Gebei Gellért 3. Gózon Zoé

 3. korcsoport: 1. Jakab Szandra Míra 2. Nano Nimród 3. Szabó Noel

 4. korcsoport: 1. Szopka Gréta Tímea 2. Makai Anita 3. Vastag Viktor

 

A közösségi térben a közönség is leadhatta szavazatait, ennek eredménye a következőképpen alakult:

 1. korcsoport: Kocsis Ádám

 2. korcsoport: Gebei Gellért

 3. korcsoport: Mayer Virág Csenge

 4. korcsoport: Pinkász Edit

 

A dobogós helyen végzettek nyereménye:

 1. helyezett – Családi színházbérlet (4 előadás)

 2. helyezett – Családi színházjegy egy szabadon választott előadásra

 3. helyezett – Családi színházjegy egy szabadon választott előadásra

Közönségdíj – Családi színházjegy egy szabadon választott előadásra, valamint 50 százalékos kedvezmény a 2020-as nyári Bartók táborba.

 

A díjátadó ünnepség természetesen nem marad el, de erre egy kicsit még várni kell. Ennek időpontjáról – a veszélyhelyzet elmúltát követően – minden érintett időben értesítést kap.

Köszönjük és hálásak vagyunk azért, hogy idén a járványügyi szabályozások és előírások okozta nehézségek ellenére is sokan és szép, megható, elgondolkoztató szavalatokkal neveztek! Ez is mutatja, hogy a versek olvasása és szavalása a magyar kultúra fontos része, s hogy a versek a velünk élő mindennapok részei.

 

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! 

#maradjotthon #szavalóverseny #költészetnapja #bartókszínház #dunaújváros