Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

DOLLÁRPAPA / a pénz komédiája / ŐSZI KODÁLY BÉRLET

október 11. 20:00 - 23:30

Gábor Andor
Dollárpapa
a pénz komédiája

Bemutató: 2020. október 09.

Koltay János, a szentmártoni gimnáziumi tanár és családja teljesen eladósodott. Körbetartoznak, a fűszeresnek, a suszternak, a szövetkezeti banknak, még a cselédlánynak is. Igyekeznek azonban mindenkit meggyőzni, nem lesz gond, hamarosan hazatér az egykor Kanadába kivándorolt nagybácsi, Hoffmann Tamás, aki dúsgazdag lett odakint, gyárai, földjei, ültetvényei, nagyvállalatai vannak, és ő elrendezi a család adósságait. Sőt, a kisvárost felvirágoztatja. De hamar kiderül: a „dollárpapa” szegény, mint a templom egere. Az összes vagyona néhány dollár. Az eladósodott család mégis tovább erősíti a „milliomos legendáját”, hogy ezzel megnyugtassák a hitelezőiket.
Gábor Andor üdén fanyar humorral írta meg a „pénz komédiáját” 1917-ben. Negyven évvel később Rajz János felejthetetlen filmes alakításával lett igazán ismertté a vígjáték. Színházunknak a Dollárpapa címszerepére Papp János színművészt sikerült megnyerni.
Az előadás a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház, az egri Gárdonyi Géza Színház és a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház közös produkciója.

Rendező: Őze Áron

 

.

A jegyek ára: 3000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 2500 Ft

Részletek

Dátum:
október 11
Időpont:
20:00 - 23:30
Bezárás