Nézzen be hozzánk
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

DOLLÁRPAPA / a pénz komédiája / ŐSZI PETŐFI BÉRLET

2020-10-12. 19:00 - 22:30

Gábor Andor
Dollárpapa
a pénz komédiája

Bemutató: 2020. október 09.

Koltay János, a szentmártoni gimnáziumi tanár és családja teljesen eladósodott. Körbetartoznak, a fűszeresnek, a suszternak, a szövetkezeti banknak, még a cselédlánynak is. Igyekeznek azonban mindenkit meggyőzni, nem lesz gond, hamarosan hazatér az egykor Kanadába kivándorolt nagybácsi, Hoffmann Tamás, aki dúsgazdag lett odakint, gyárai, földjei, ültetvényei, nagyvállalatai vannak, és ő elrendezi a család adósságait. Sőt, a kisvárost felvirágoztatja. De hamar kiderül: a „dollárpapa” szegény, mint a templom egere. Az összes vagyona néhány dollár. Az eladósodott család mégis tovább erősíti a „milliomos legendáját”, hogy ezzel megnyugtassák a hitelezőiket.
Gábor Andor üdén fanyar humorral írta meg a „pénz komédiáját” 1917-ben. Negyven évvel később Rajz János felejthetetlen filmes alakításával lett igazán ismertté a vígjáték. Színházunknak a Dollárpapa címszerepére Papp János színművészt sikerült megnyerni.
Az előadás a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház, az egri Gárdonyi Géza Színház és a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház közös produkciója.

Rendező: Őze Áron

 

.

A jegyek ára: 3000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 2500 Ft

Az előadásban szereplő betétdalok szerzői: Erdélyi Mihály, Harmath Imre, Lajtai Lajos, Füredi Imre, Kellér Dezső, Sándor Jenő, G. Dénes György, Fényes Szabolcs. Az Umpa ügynökség engedélyével kerültek előadásra.

Gábor Andor, valamint Márkus Alfréd, Nádor Mihály, Vadnay László És Zágon István szerzői jogai az Umpa ügynökség engedélyével kerültek felhasználásra.

Részletek

Dátum:
2020-10-12
Időpont:
19:00 - 22:30
Bezárás