Nézzen be hozzánk
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

PETŐFI MŰVÉSZETI LIGET (PML) Nyitónap

2019-06-30. 16:00 - 22:00

BUBUTIMÁR ÉVA MANÓVILÁG

4 évszak kiállítás

16.00 / füves terület

16.30 / Interaktív mesejáték

BUBUTIMÁR ÉVA keramikus által készített Manóvilágában nemcsak az agyagból készült Manókat láthatja a közönség, hanem  a mese által bepillanthat a Manók életébe és megismerheti CsiGabi– a gyorspostás történetét…

A mese végén a résztvevők megtapasztalhatják az alkotás örömét! Az Alkotó-Manóműhelyben kis kerámiafigurákat festhet kicsi és nagy!
Mesélő: Bubutimár Éva- keramikusművész
Dalok: Horváth Endre – hangszerző

„ Táncra perdül sok gyerek,

   A szellő ámul, a nap nevet,

   Manók örzik-e szép Világot,

   És a dalok az Ünnepet!…. „

 

 

 

 

BÍRÓ ESZTER: IDŐRADÍR

Koncert és játék az idővel

18.00 / Szabadtéri színpad

Bíró Eszter 3. gyerekeknek szóló lemeze ismét tematikus és játékosan oktat, ezúttal az időről témakörét járja körül. A koncert egy mese köré íródik, ami az Időmanóról szól. Amikor a manó különleges világórája leesik és darabokra törik, az idő összekuszálódik, meg kell találni a részeit, hogy helyreálljon az idő. Ehhez a gyerekek segitségére van szükség, mikor van a tegnap, mikor a holnap, melyik hónapban ünnepeljük a farsangot, mit jeleznek az óra mutatói, mikor van húsvét, mely évszakban fürdünk a Balatonban, melyik nap az első a héten. A koncert végére – sok, élőben megszólaló dal és interaktív játék segítségével – összeállnak az óra darabjai.

Közreműködnek:

Födő Sándor “Fodo” – harmonika, ütőhangszerek

Hámori Máté – gitárok, ütőhangszerek

Cserta Balázs – szoprán szaxofon, klarinét, furulyák, magyar duda 

Ifj. Tóth István – gitár, basszusgitár

 

 

 

 

Bíró Eszter és Falusi Mariann közös koncertje

 20.00 / Szabadtéri színpad

Egy kicsit ide, egy kicsit oda Ha két nagy díva összeáll, ráadásul még egy kiváló zenekar kísérete is erősíti, akkor ott nem ronthatja el semmi a remek szórakozást! Könnyed és rabul ejtő dallamok kedvenceinktől. Az énekesek találkozása unikum a magyar zenei életben. Ki-ki a saját zeneiségét képviselve vagy pont abból kilépve, olyan hol népzenei, hol jazzes, hol popos, táncra hívó dalokat eredményezett, melyek igazi zenei kalandozás fellépőknek, közönségnek egyaránt. Födő Sándor, a zeneszerző (Ezter, Marozsán Erika, Állati Zenés ABC) és Hegyi György, a szövegíró (Emil Rulez!) jegyzik a dalokat, amelyeket kifejezetten az énekesek egyéniségére formáltak. A végeredmény pedig sok új friss, dinamikus dal tele iróniával, gondolatisággal, amelyek olykor húsba vágóan szólnak a közönséghez. Kirobbanó energia, érzelmek, humor, játékosság, igazi felhőtlen örömzene!

Közreműködnek:

Födő Sándor – ütőhangszerek, harmonika Cserta Balázs – fúvós hangszerek Hámori Máté – gitárok Ifj. Tóth István – gitár, basszusgitár

 

 

 

Részletek

Dátum:
2019-06-30
Időpont:
16:00 - 22:00

Helyszín

Petőfi Művészeti Liget
Bartók tér 1
Dunaújváros, Magyarország
+ Google Térkép
Bezárás