Nézzen be hozzánk Egymásra találás évada
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

TERMINÁL / táncjáték

2019-06-14. 20:00 - 21:00

TERMINÁL

Táncjáték / 6 éves kortól / 60 perc

Szépen megtervezett utazásunkat egyik pillanatról a másikra felboríthatja egy nem várt esemény – sztrájk, havazás vagy vulkánkitörés – hosszabb időre, földön marasztalva a repülőgépeket, kényelmetlen várócsarnokokban összezárva az utazókat. Az idő múlásával együtt növekvő unalom, bosszúság helyett akár jól is érezhetné magát a hasonló sorsra jutott nemzetközi társaság. Ez az élet adta ötlet inspirálta Vári Bertalan Harangozó-díjas táncos-koreográfust műsorának színpadra állításában.

A Terminál című darabban egymást tanítják meg saját nemzeti táncukra az utazók, így mutatják meg a világnak, hogy a mindennapos bosszúságok, kényszerpihenők közös szórakozássá varázsolhatók. A táncosok egymás után fűzik sorba a tranzitban várakozó nemzetközi társaság táncait, zenéit, s bár a gép nem száll fel, az idő repül. A kezdeti japán taiko ritmusok, és a vad afro táncok után gondolán érkezik a velencei karneválba a szívtipró hajós, tanúi lehetünk egy tradicionális zsidó esküvői ceremóniának, lakodalomnak. A spanyol flamencot, a csinos ír stewardess hölgyek sztepptáncát a jóképű takarító személyzettel, a görög szirtaki sodró lendületét időnként lírai, romantikus, játékos jelenetek ellenpontozzák, hogy a végén vérpezsdítő, mulatós cigánytáncban érje el csúcspontját a hangulat. Az est mindenki számára – kortól, nemtől, nemzetiségtől függetlenül – igazi kulturális csemege és úgy repít körbe a nagyvilágban , hogy közben el sem hagyjuk a székünket.

Táncosok: Dunaveczki Éva / Eller Gusztáv / Hahn Jusztina / Hernicz Albert / Jaklics Liliána / Kovács Dénes / Perger Balázs / Plesovszki Petra / Bánházy Eszter / Simon Gergő / Széchenyi Krisztián / Zolja Adél / Végső Zsolt

Koreográfus: Vári Bertalan

A jegyek ára 3000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 2500 Ft.

 

 


Fotó: Ónodi Zoltán

Részletek

Dátum:
2019-06-14
Időpont:
20:00 - 21:00

Helyszín

Színházterem
Bezárás