Évadot zártunk és díjaztuk a legjobbakat!

Pénteken, a Terminál című előadás előtt megtartotta a Család Évadának évadzáróját színházunk!

“A formabontó záróakkordban Őze Áron igazgató értékelte a Család évadát, köszönetet mondva az önkormányzatnak a biztonságért, hogy nyugodtan álmodhatnak egy színházat. Az évadban 184 előadást tartottak, amiből 43 volt fogadott, 141 saját produkció, és 18 alkalommal játszottak a telephelyen kívül, fesztiválokon is. A Család évadában 10 bemutatót tartottak, a következőben, a Mosoly évadában ezt kettővel megtoldják majd.

Izsák Máté képviselő, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke a fenntartó önkormányzat nevében mondott köszönetet a kiemelkedő és színvonalas minőségi szakmai munkáért.” – írta meg a Duol.hu az esemény összefoglalóját.


A Bartók idei kitüntetettjei:
Palkó Anna, Szendreyné Dani Melinda, Simon Gergő, Dunaveczki Éva
(Fotó: Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap)

A Teátrista díjat az egész évadban nyújtott magas művészi teljesítményért a színház társulati tagjai vagy vendégművészei kaphatják, erről a díjról az Ezüst Zsöllye-tulajdonosok döntenek. Idén a díjat Dunaveczki Éva táncművész vehette át.

A Társulati díjat a tagozatok tagjai titkos szavazással döntik el; minden páros évben a prózai tagozat tagjai döntenek egy, magas művészi teljesítményt nyújtó színművészt díjazva, míg a páratlan években a Bartók Táncszínház művészei döntenek egy táncművész díjazásáról. A díjat az idei évadban Simon Gergő táncművész vehette át.

A Kulissza díjról a színház dolgozói döntenek egy titkos szavazás keretein belül. A kiemelkedő munkát végző színházi dolgozónak járó díjat mindig egy, nem művész munkakörben dolgozó háttér-szakember kapja. A Kulissza díjat idén Palkó Panka súgó, asszisztens kapta.

A Bartók díjat minden évben a színház vezetőségének szavazata alapján egy, nem művész munkakörben dolgozó háttér-szakember kapja, aki kreativitásával, színház szeretetével, jó kommunikációs készségével, magas színvonalon végzi munkáját. A díjat az idei évadban Szendreyné Dani Melinda gazdasági vezető vehette át.

Gratulálunk a díjazottaknak!