Felvidéki vendégjátékon a Bartók Táncszínház

 

A Bartók Táncszínház örömmel tett eleget a Csemadok Rimaszombati Területi Választmányának vezetőségétől érkezett meghívásnak és lépett fel a felvidéki magyarság érdekeit védő kulturális szervezet különleges rendezvényén. A 2022.11.11-én megrendezett esemény jó apropót szolgáltatott arra, hogy erősítse a magyar-magyar együttműködést a határon túli magyar közösség és az anyaországi művészeti intézmény között. 

 


Az eseményen a Bartók Táncszínház repertoárján hosszú ideje szereplő TáncRAPszódia című produkció kápráztatta el a közönség tagjait. A nézők elismerően nyilatkoztak az előadás művészi minőségéről és a táncművészek magas szakmai színvonalat képviselő előadásmódjáról és művészi munkájáról. 
A bemutatón készült fotók csak részben tudják visszaadni a rendezvényen uralkodó hangulatot, a magyar kultúra ápolására és ünneplésére összegyűlt közönség háláját és a hálaképpen kifejezett sok-sok tapsot. 


Ez a rendezvény is bizonyíték arra, hogy a határon túli magyar közösségek élnek és folyamatosan keresik a fejlődésnek, a hagyományok ápolásának és a tradíció dinamizálásának lehetőségét. 

 


A Bartók Táncszínház fellépését az EMMI-KIEMELT-20-TANC2 pályázaton nyert támogatás biztosította.

 

Alkotók: Rendező-koreográfus: Vári Bertalan

Táncolják: Asbolt Eszter Anna, Bánházy Eszter, Deák Bálint, Dunaveczki Éva, Hahn Jusztina Sára, Halmosi Dzsenifer, Hernicz Albert, Jaklics Liliána, Kecskeméti Gergely, Perger Balázs Márk, Péter Szilvia, Simon Gergő, Széchenyi Krisztián, Veres Tamás, Végső Zsolt, Zolja Adél