“Gondolja csak meg! Gyilkosságot cserélünk… Mit szól ehhez, Guy? Koccintson velem. Na, gyerünk! Két tökéletes gyilkosság… Ha ők nem lesznek többé, szabadok leszünk… Guy, egymásnak gyilkolunk…”

“A színes és elegáns fantáziájára, Mister Bruno.”

(Odakoccintja a poharát Charleséhoz.)

“Charley. Kérlek, szólíts Charleynak. A keresztnevemen.”

Párbeszéd az Idegenek a vonaton című darabból. Még a veszélyhelyzet idején tartottuk az olvasópróbáját online. Ma találkoztak a színészek – Józan László, Porogi Ádám, Takács Katalin, Szina Kinga, Ozsgyáni Mihály; Őze Áron igazoltan volt távol – és a rendező, Szarka János. Szóval elkezdődtek a valóságban is az Idegenek a vonaton próbái, szeptember elején tartjuk a premiert. És persze a darabbeli helyzetek még ennél is ravaszabbak, mint a tökéletes gyilkosság. Mindenkit manipulál valaki, mert hát mindenki sebezhető. A regényt (Két idegen a vonaton), amelyből a színdarab készült, Patricia Highsmith írta, a pszichothrillerek mesteri megteremtője. Az ő boncasztalán az emberi lélek vergődik. És a végén még mindig marad egy kérdés: egészen biztosak vagyunk abban, mi is történt valójában?

Patricia Highsmith regényéből Alfred Hitchcock készített filmet 1951-ben.

🎭Az előadás a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café és a Szentendrei Teátrum közös produkciója. 🎭

Fotók: Ónodi Zoltán 📷