Olvasópróba: Utánképzés ittas vezetőknek

Tavaszi bérletünk következő előadása az Utánképzés ittas vezetőknek című Háy János darab. Első ízben megismerhettük a díszletet, most pedig az olvasópróbán vagyunk túl. Egy izgalmas darabnak lehetünk részesei. Kiváló szereposztás, ígéretes darab, rendezői székben pedig Sipos Imre.

Néhány gondolatmorzsa Háy Jánostól:

Saját bevallása alapján az adta az ötletet, hogy nagyon sok ember veszti el jogosítványát ittas vezetés miatt. Furcsa helyzet, mert elvehetik egy egyszerű munkásembernek, egy közhivatalnoknak vagy rendőrnek. Utánképzés során ez a sokfajta ember egy csoportba kerül. Kevés helyzet van a mai társadalomban, ahol így vegyülnek emberek. Érdekes lélektani helyzet.

Bízik benne, hogy ez egy olyan előadás, amely igazi csapatépítő színdarab (társulatépítő szintű). Igazi színészbarát, nagy lehetőségek vannak a karakterekben.

Közel három hónap alatt megíródik egy ilyen mű, változó nehéz megmondani a tényleges születési idejét. Az effektív gondolkodási ideje másképp mérhető (mivel nem látszódik), vacakolás, hogy miként lehet megfogni a dolgokat. Amikor már sikerül kitalálni, hogy mi legyen a menete, néhány hét alatt összeáll és végleges formába kerül.

Minden korosztálynak ajánlott, akik többet akarnak tudni a magyar társadalomról, jobban megismerni azt a világot amiben élünk. Akik szeretnek úgy nevetni, hogy tétje van a nevetésnek, nem csak bohóckodás. Közös gondolkodás, miben is élünk.