Szombaton tartottuk Ligetzáró/Évadnyitó eseményünket, ahol változatos programmal vártuk kicsiket és nagyokat egyaránt.

A Fanyűvő Játékpark 16 órától késő estig várta a természetben játszani vágyó gyerekeket szüleikkel.

17 órától megismerkedhettünk Ann-Droiddal, a program szintén a gyermekeknek kedvezett. A különleges előadás a színházat a legújabb digitális technikákkal ötvözte. Rajzolt látványvilág, okos LED kosztüm, egy robotlabda és egy drón is színesítette ezt a csodálatos mesevilágot!

18 órától a Dunaújvárosi Vegyeskar szórakoztatta az érdeklődőket. A koncerten az együttes világi repertoárjának néhány hangulatos gyöngyszeme csendült fel a liget hangulatos tereiben.

19 órakor Őze Áron igazgató köszöntötte a nézőket, majd egy kvízjátékkal megnyitotta A Család Évadát. Ezúton is gratulálunk a helyes válaszadóknak, akik egy páros belépőt nyertek bármely saját előadásunkra. Felhívjuk figyelmüket, hogy nyereményüket évadunk végéig használhatják fel!

20 órától a Tótin Trió koncertjét hallgathatták meg. A Tótin trió egy családi formáció. A dunaújvárosi közönség már jól ismerheti őket, mivel első fellépésük 2012-re datálható, s azóta számos alkalommal hallhatták játékukat különböző városi rendezvények alkalmával. Repertoárjuk széles körű, a barokk korszaktól egészen a kortárs zeneszerzők műveiig terjed, a legkülönfélébb műfajok zenéinek átiratait játsszák a klasszikus zenétől a jazzig. Előadásukban felcsendültek népszerű, a széles hallgatóság körében is jól ismert dallamok és igazi zenei csemegék, amelyek csak ritkán szólalnak meg ebben a hangszerelésben.

Programjainkat követően szeptember 3-án, hétfőn, színházunk a Társulati Ülésen hivatalosan is megnyitotta az évadot. Őze Áron elmondta, milyen bemutatókkal és változatos programokkal készülünk a következő évadra.

Az ülésen megtisztelt minket jelenlétével Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester, aki pár mondatban köszöntötte színházunkat, és sok sikert kívánt a következő évadunkhoz. Elmondta, látja, hogy kemény munka folyik nálunk, és úgy gondolja, jó úton haladunk, ezt kell folytatni a későbbiekben is. Az ő szavaival élve, színházunk “sikerre van ítélve”. Köszönetet mondott továbbá a munkáért, amit színházunk Dunaújvárosért tesz. Egyet mi is kijelenthetünk: a munkát a jövőben is folytatni fogjuk! Résztveszünk a városi eseményeken, a Petőfi Művészeti Liget programjaival színesítjük várusunk kulturális életét.

Saját előadásaink mellett több vendégelőadást is láthatnak nézőink, ilyen a például a Ben Hur, a Madách Színház vendégjátéka, Szerednyey Béla főszereplésével. 

Sipos Imrével elmondták, A Család Évadában egy új bérletet indítunk, mely egy táncszínházi bérlet. A bérlet négy táncjátékot tartalmaz, négy külnöböző színház vendégjátékával. 

Természetesen előadásaink, programjaink mellett az idei évadban is helyszínt biztosítunk városi rendezvényeknek, díjátadóknak, gáláknak.

Őze Áron külön gratulált Csadi Zoltán igazgatóhelyettesnek, társulatunk színészének, rendezőnek, a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésért. A lenti videóban megtekinthetik az interjút, melyet Csadi Zoltánnal a D+ Televízió készített.

 

Fotó: Ónodi Zoltán.