Csadi Zoltán a mai napon átvette a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetését! Színházunk vezetősége, a társulat és a dolgozók nevében is sok szeretettel gratulálunk!


A Bartók Kamaraszínház társulatának színésze és egyben a színház igazgató-helyettese az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából, magas színvonalú szakmai tevékenységéért valamint a Rákóczi Alapítvány ügyvezetőjeként a határon túli magyar ifjúságért tett több éves áldozatos munkájáért a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetését vehette át.

Csadi Zoltán egy felvidéki kis faluban, Feketenyéken született. Iskoláit is szülőföldjén végezte és az érettségit követően Budapesten folytatta tanulmányait. 2016-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakán, színjátékos szakirányon majd 2018-ban a Károli Gáspár Református Egyetem színháztudományi mesterszakán szerzett diplomát.

Pályáját 2003-ban a Budapesti Kamaraszínházban kezdte, majd 2006-ban tagja lett a Bartók Kamaraszínház társulatának. 2014-ben a társulat titkos szavazatai alapján neki ítélték a Társulati díjat. Színházi emberként mestereinek tekinti: Balogh Zsolt filmrendezőt, Tordai Terit, Molnár Piroskát, Szakály Györgyöt.

Színészi feladatai mellett az elmúlt években figyelme a rendezés és dramatizálás irányába is fordult. 2007 óta több előadás szövegkönyvének létrehozása és a darabok színpadra állítása is köthető nevéhez (Párizs ege alatt, Nero, Bartók Orfeum, Anna, Orpheusz nyomában, Igazságtalanság, Mikrokozmosz). A Színház- és Filmművészeti Egyetemen Petőfi Úti levelek című művéből készült diplomaelőadásával, az Útirajzok monodrámával számos helyen fellépett az országban, de Erdélyben, a Felvidéken, Kanadában és az Egyesült Államokban is bemutatta előadását.  

Sokoldalú színészként változatos feladatok találják meg. Legyen szó akár egy ifjú szerelmesről vagy egy elvakult menedzserről vagy akár a Lélekharang gonosz Császárjáról, Csadi Zoltán mindig az adott előadás egyik legjobb teljesítményét nyújtja. Alázattal és nagyon pontosan kelti életre szerepeit és empátiával éli karakterei minden hangsúlyát és mozdulatát. Munkájával színész és szerep tökéletes összhangjára törekszik. 

A színház mellett a II. Rákóczi Ferenc Alapítvány ügyvezetőjeként 2003 óta aktívan dolgozik és tesz a határon túli magyar fiatalság képzésért, támogatásáért.

Az Alapítvány fő célkitűzése feloldani azokat az akadályokat (félreinformálás, izoláció, stb.) melyek miatt nehezebbé vált az elszakított területeken élők összetartozása, az egymás szeretetére való nevelés, az élet a nyitottság és a tolerancia jegyében. Ebben a szellemben dolgozva idén 25. alkalommal rendezték meg a Rákóczi Mozgótábor – Diákok Határok Nélkül programot 100 külhoni magyar fiatal részvételével. Rákóczi Találkozók és konferenciák rendezésével, Ösztöndíj program és Étkeztetési program működtetésével egész évben tevékenykednek a fenti célok megvalósításáért.