Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! című regényének színpadi adaptációjára készülnek színészeink Somogyi Szilárd rendezővel. 

Szereplők: JÁMBOR BENEDEK / SZÜCS BÁTOR, KÉKKOVÁCS MARA, JEGERCSIK CSABA, JÓKAI ÁGI, ACSÁDI ALÍZ / GUBÁN PETRA, VARGA SZILVIA, JILING OTTÓ / BÁGYI MÁRTON, BÍRÓ ESZTER, SIPOS IMRE, KISS ATTILA, GASPARIK GÁBOR, SZŰCS KINGA és a BARTÓK TÁNCSZÍNHÁZ MŰVÉSZEI

 

A regény rádiós naplóként íródott, tehát rövid, gyors snittekből álló „bejelentkezésekből”, adásokból áll, így maga a színdarab is gyors ütemű, a mai gyereknézők sokszor könnyen lankadó figyelmét is fenntartani képes dramaturgiával dolgozik. A történet napjainkban játszódik, mai kamasznyelven, valódi helyszíneken, tehát valóban mai gyerekekhez szól: könnyed, vidám, rengeteg humoros szójátékkal fűszerezett kalandok sora, mely a családi összetartozás és az igaz barátság fontosságát is közvetíti.

A történet főhőse a középső gyerek, becenevén Márk, aki a vén körfolyosós bérház padlásán egy titokzatos rejtekhelyre, és ott egy ős öreg adó-vevőre bukkan. A készüléket csavargatva üres sávot talál, és azon (gondolván, hogy úgysem hallja senki) elkezdi az éterbe szórni családja és a maga furcsa, kacagtató, meghökkentő, vidám kalandjait, melyek során nem csupán barátokra lel, de még egy csavaros bűnügyet is sikerül felderítenie.

A D+ televízió is résztvett olvasópróbánkon: