Szemán Béla rendezi a december 14-én bemutatásra kerülő következő stúdiótermi előadásunkat. Márai Sándor Judit című művéből készített színpadi adaptációnkban a címszerepet Vándor Éva alakítja.

Vándor Éva a vele készült interjúban elmondta, hogy több párhuzamot is tud vonni saját élete, és Judité között, aki az elmúlt körülbelül 60 évére a maga egyszerűségében meglehetősen bölcsen tekint vissza.

Az egész előadás egy szobában játszódik, ahol megismerhetjük Judit életét, azt, hogy milyen áron jutott el oda, ahol 60 évesen tart. Megtudhatjuk azt is, mit vár, vagy egyáltalán vár-e még valamit az élettől. A díszlet (a szoba, és minden tartozéka), és a jelmezek visszarepítenek minket Judit idejébe. A stúdióterem intimitásának kihasználása miatt úgy érezhetjük, mi is az előadás, Judit életének a részei vagyunk. Mintha személy szerint Önnek mesélné el élete történetét.  

Sok szeretettel ajánljuk Önnek előadásunkat, reméljük annak hatására Ön is kedvet kap Márai Sándor műveihez!

 

MÁRAI SÁNDOR

JUDIT

Asszonymese egy részben

„Az emberek néha jók.
Mert gátlásaik vannak, hogy rosszat cselekedjenek.
Ez a legtöbb, amire az ember képes.”

Egy asszony története a huszadik századból. A nincstelen szolgálólányból lett méltóságos asszony élete.
Egy szállodai szoba. Emlékek, érzések, visszaemlékezések, megértések, elhallgatások, örömök és fájdalmak. Róma, ahol a műveltség még nyomokban fellelhető. Egy író a fényképeken. Egy férj, aki elindult a semmibe. Egy fiatal dzsesszdobos, aki nappal alszik. A kávé illata. A magány. Az öregedés. Az elmúlás. Az élet.

„Ne vigasztalj, tudom én a leckét! Megtanultam, hogy idejében kell elmenni.”
Márai Sándor gyönyörű nyelvezetű írásának színpadi adaptációja.
Találkozás egy csodálatos színésznővel.
„Ez az az arc, amire emlékezni fogsz halálod óráján is!”

Előadja: Vándor Éva  /  Rendező: Szemán Béla  /  Jelmeztervező: Siegrist Cecília  /  Látvány: Mezei Ferenc