ROSTI PÁL ÉLETE A MÁRCIUS 15. ALKALMÁBÓL KÉSZÜLŐ ÜNNEPI MŰSORUNKBAN

 

TÁRSULATUNK PÉNTEKEN KEZDETT PRÓBÁLNI A MÁRCIUS 15-ÉN TARTANDÓ ÜNNEPI MŰSORUNKRA, MELYBEN ROSTI PÁL ÉLETÉT DOLGOZZÁK FEL ŐZE ÁRON RENDEZÉSÉBEN.

SZÖVEGÍRÓ: PÁLINKÁS BERTALAN

 

ROSTI – a meg nem írt memoár

Szellemidézés 1830-1874

Gazdag történelmi forrásgyűjteményből, válogatott képi- és hanganyaggal, valós alapokon, de egyedülállóan az ő saját szemszögéből idézzük meg és visszük színre Rosti Pál emberi alakját. Szikrázó élete gondolatainak, helyzetértékeléseinek szűrőjén világlik fel. Így vele és az éppen jelen lévő, ma is közismert sorstársai révén léphetünk be többször életének benső és sorsfordító színtereire is, részesítve egyúttal közönségünket a páratlan kalandokban és töltekezve Rosti Pál szellemi kisugárzásában.

A Szövegíró, a Rendező, a Bartók Színház társulata örömmel invitálja a közönséget az ünnepi bemutatóra, hogy kivételes részesévé váljon Rosti Pál párját ritkító élményeinek, atmoszférát teremtő, élénk stílusának, tanúja legyen  a polgári korszellem  elkötelezett alakításának. Élje át, hogy tanúja egy jellemfejlődésnek, hogy társa egy nagy műveltségű szabadságharcosnak, világpolgárnak, egy polihisztornak, korának legkiemelkedőbb pentelei polgárának.  

 

Jegyár 2000 Ft, diák/nyugdíjas 1000 Ft, támogatói jegy 5000 Ft.