Teltházas Hamlear premier és Aranyrajzszög Díj

 

Hamlear, a dán királyfiból lett brit király

 

A Magyar Dráma Napján, szeptember 21-én mutattuk be Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba színművét, “Shakespeare-revüjét”, abszurd, Monty Python-szerű komédiáját. A darab rendezője Őze Áron, főszereplői pedig a két dunaújvárosi díszpolgár: Nagy Ervin és Koltai Róbert, akik először játszanak a Bartók Kamaraszínházban.

A teltházas premierünket vastapssal zártuk! 

Várjuk Önöket is sok szeretettel az előadásokra! 


Szereplők:


Hamlear – Nagy Ervin
Bánk bán – Sipos Imre
Id. Hamlear – Koltai Róbert
Claudius/Kenetlen – Vasvári Csaba
Polonius/Cationtugud – Papp János
Laertes – Jegercsik Csaba
Edgar/Edmund – Ágoston Péter
Gertrúd/Goneril – Kovács Vanda
Ophelia/Regan – Marjai Virág
Cordelia – Alberti Zsófi


Díszlet- és jelmeztervező: Matyi Ágota
Súgó: Zsifkov Anita
Rendezőasszisztens: Palkó Panka
Rendező: Őze Áron

Fotók: Ónodi Zoltán

 

 

A premier utáni pillanatok

 

Három dunaújvárosi díszpolgár is összetalálkozott nálunk (első fotó): Nagy Ervin és Koltai Róbert a színpadon, a nézőtérről pedig Miskolczi Miklós író-újságíró figyelte őket. Összességében remek esténk volt 21-én! Felemelő, nagyszerű, mindenkinek köszönjük, aki részt vett benne, játszott, alkotott, szervezett, támogatott, örült, eljött.
A premier utáni ünnepségen a koprodukciós partnerintézményünk, a Gyulai Várszínház igazgatója, Elek Tibor Havasi István nívódíjat adott át Őze Áronnak a Hamlear rendezéséért. Őze Áron azzal köszönte meg: “A díj az egész csapaté.”


Fotók: Ónodi Zoltán

 

 

Óriási hírt kaptunk a „Shakespeare-revünk”, a Hamlear dunaújvárosi bemutatójának a napján: plakátjaink díjat nyertek. Egészen pontosan: Édes Gábor grafikusművész, a Bartók Színház tervezője kapta az idei Aranyrajzszög Díjat a Bartók Színház számára készített plakátsorozatáért, amely érinti a Hamlear, a Világtalanok, a Judit és a Portugál előadásainkat.
Nagyon gratulálunk, Gábor!!!

A plakátokból nyílt kiállítás október 1-ig látható a MOME Groundon.

Az Aranyrajzszög Díj a tervezőgrafika műfajában tevékenykedő kiemelkedő alkotók és alkotásaik elismerésére jött létre. Egy szakmai díj, amelyet kollégák adnak szintén szakmabelieknek és a szakmáért tevékenykedők részére.