ÚJABB PRÓBAIDŐSZAK KEZDŐDŐTT FEBRUÁR 8-ÁN SZÍNHÁZUNKBAN.

AUGUST STRINDBERG TÁRSAK CÍMŰ ELŐADÁSÁNAK KEZDTÉK MEG A PRÓBÁIT,
SIPOS IMRE RENDEZÉSÉBEN A STÚDIÓTEREMBEN.


 

Egy Férfi és egy Nő, akik Társak. Egy Férj és egy Feleség, akik történetesen festőművészek.

Szeretet. Önfeláldozás. Rivalizálás. Önmegvalósítás. Egyenlőség és Egyenlőtlenség.

Felborulhatnak-e a klasszikus társadalmi szerepek, képesek vagyunk-e párkapcsolatainkat újra értelmezni, s kilépni a tradíciók világából?

 

August Strindberg a XIX-XX. század fordulóján élt legnagyobb hatású svéd drámaíró ezeket a témákat járja körül, s ezekre a kérdésekre keresi a választ Társak című vígjátékában.

Berta és Axel történetét a századforduló idején vetette papírra, s noha azóta sok minden megváltozott világunkban, alakjai annyira frissek és maiak, hogy egyetlen pillanatig sem érezzük őket tőlünk távolinak vagy archaikusnak. És ha ez így van, akkor ez nem csak a szerző csodálatra méltó expresszivitását mutatja, hanem azt is, hogy a sok változás ellenére az alapvető emberi érzelmek és kapcsolatok bizony korántsem változtak az elmúlt 120 évben.

A Bartók Kamaraszínház stúdióterme kiváló tér lesz arra, hogy bekukkantsunk egy párkapcsolat legszebb és legnehezebb pillanataiba egyaránt, s ha tetszik, összevethetjük ezt saját életünk mindennapjaival.

Axel – Kiss Attila / Berta – Tőkés Nikoletta / Abel – Jókai Ági / Wilmer – Jegercsik Csaba / Szobalány – Pataki Zsófi

Rendező: Sipos Imre / Látvány: Matyi Ágota / Dramaturg: Dézsi Fruzsina / Súgó: Zsifkov Anita / Kellékes: Szekeres Petra / Rendezőasszisztens: Palkó Panka