VÁSÁROLJA MEG ŐSZI BÉRLETÉT A 2019/20-AS ÉVADRA!Bolha a fülbe – bohózat

A Bartók Kamaraszínház előadása
Rendező: Szűcs Gábor

Titkolózó férjek és feleségek, eltitkolt szeretők zuhannak egymás karjába a kétes hírű Hotel Numerában. A váratlan randevú azonban rémálommá változik, amikor mégiscsak megjelenik a valódi férj. Megbolydul a szálló, azonnal összefutnak, akiknek nem szabad találkozniuk. Szobák falán át pördül az ágy, a leírhatatlan kavarodásban mindenki észvesztve menekül egymáshoz és egymás elől. Pergő, szellemes cselekmény, nagyszerű párbeszédek, szerepcserék, véletlenek. Ezek az elemek teszik a Bolha a fülbe című bohózatot feledhetetlen vígjátékká.

Apám ablakából az ég – zenés játék

Előadja a Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara
Zeneszerző, rendező: Szabó Balázs

Szabó Balázs a magyar könnyűzene egyik legizgalmasabb és legnépszerűbb alkotója. Zenei formációjával a Szabó Balázs Bandájával kitörölhetetlen nyomot hagyott a popzene történetében. Kevesen tudják azonban, hogy Szabó Balázs színészként, bábosként, mesemondóként és rendezőként is tevékenykedik. A Magyar Állami Népi Együttes tánc- és zenekarával, valamint szólóénekesekkel és színművészekkel létrehozott összművészeti előadása, lenyűgöző látványvilágával, megható vallomás apáinkhoz fűződő érzéseinkről, felnőtté válásról, elmúlásról. Az Apám ablakából az ég nem egy „hagyományos” táncelőadás, sem muzsikájában, sem tánclépéseiben, de minden egyes mozzanata a régi gyökerekből táplálkozik, a múlt őszinte tiszteletével rajzolja meg és ábrázolja egy apa-fiú kapcsolat sokdimenziós érzelmi kötődéseit.

Tied a világ – musical

A Bartók Kamaraszínház előadása
Rendező: Feke Pál

50 éve jött létre az a zenei formáció, amely kitörölhetetlen és azóta is meghatározó a hazai könnyűzenei életben. Az Illés Zenekar minden dala sláger, minden megszólalásukat kőbe lehet vésni, minden üzenetük kordokumentum. Ugyanakkor minden házibuli elengedhetetlen tartozéka és fénypontja, ha felkerül egy Illés lemez, már pedig legtöbbször felkerül.
A Tied a világ! című előadásban 20 Illés sláger hangzik el, kiváló művészek tolmácsolásában. Musical előadásunk könnyed, kedves, szórakoztató tisztelgés az Illés Zenekar előtt. Szereplők: Mikó István, Feke Pál, Ágoston Péter, Jegercsik Csaba, Holecskó Orsolya, Gasparik Gábor

Portugál – tragikomédia

A Bartók Kamaraszínház előadása
Rendező: Bodor Böbe

Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiája egy isten háta mögötti faluban, Irgácson játszódik, ahová egy nap érdekes idegen érkezik. Bece, a Budapestről jött fiú szeretne megpihenni, feltöltődni a vidéki élet csendjében, mielőtt tovább indulna Portugáliába. Itt azonban, a falu közösségi életének központjába, a kocsmába belépve – akaratán kívül – alaposan felkavarja a hétköznapok állóvizét. Masnival, „a kocsmáros lányával szövődő kapcsolatán keresztül érzelmek, érdekek és erőviszonyok hajszálfinom szövedékébe tapos bele, emberi életeken, értékeken gázol keresztül.” Végül botrány, zűrzavar, késelés, felfordulás költözik Irgácsra és a kocsmába… Egy tragikomédia az elvágyódásról, az elvágyódás mélabújáról, a szabadságról, a szabadság határairól, a toleranciáról, álomról és valóságról. Mindez sok parodisztikus elemmel, humorral, iróniával.