ÉVADZÁRÓ A BARTÓK KAMARASZÍNHÁZBAN!

 

Őze Áron igazgató, Sipos Imre művészeti igazgató és Csadi Zoltán igazgatóhelyettes ünnepélyes keretek között június 15-én zárták le A Szolgálat Évadát, és hirdették meg A Család Évadát.

A színház dolgozói, zsöllyései és a sajtó volt hivatalos a pénteki ünnepségre.

Őze Áron igazgató, melyen értékelte az évadot, köszönetet nyilvánított mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy ilyen sikeres időszakot tudjunk magunk mögött.

Csadi Zoltán igazgatóhelyettes bemutatta, milyen új felületeken jelenünk meg az idei évadtól, elmondta azt is, hogy nem állunk meg, folytatjuk színházunk népszerűsítését, hogy a lehető legtöbb emberhez elérjen ebben a formában is a kultúra. Folytatjuk a kialakított marketing stratégiát. Beszélt arculatunkról, és elmondta, ezen a sikeres úton haladunk tovább Édes Gábor grafikussal, akinek köszönhetően elnyerhettük az Évad Legjobb Színházi Plakátja díjat a Frida Kahlo c. előadásunk plakátjával.

Sipos Imre művészeti igazgató bemutatta következő évadunk előadásait, melyben megtalálható lesz többek között zenés mesetájék, táncjáték, musical, színmű,  dráma és krimi is. Évadunk egyik nagy kihívása lesz az Oliver – Csadi Zoltán rendezésében -, melyben helyi fiatalok ismét bizonyíthatják tehetségüket.

Később sor került szokásos díjátadásunkra. A tavaly alapított Bartók díjjal együtt négy kategóriát nyerhetnek el színészeink és a dolgozók: Társulati díj, Kulissza dí, Teátrista díj. 

A Bartók díjat minden évben a színház vezetőségének szavazata alapján egy, nem művész munkakörben dolgozó háttér-szakembert díjaz. A Bartók-díjat az a kiemelkedó munkát végző kolléga kaphatja meg, aki kreativitásával, színházszeretetével, jó kommunikációs készségével, magas színvonalon képes a munkavégzésre. A díjat az idei évadban Feke Judit vehette át. 

A Társulati díjat a társulat két tagozatának tagjai titkos szavazással döntik el. Páros évben a prózai tagozat tagjai döntenek egy, az évadban magas művészi teljesítményt nyújtó színművészt díjazva. Páratlan évben a Bartók Táncszínház táncművészei szintén titkos szavazással döntenek egy táncművész díjazásáról. A díjat az idei évadban Jegercsik Csaba vehette át.

A színházi évad végén, a Bartók Kamaraszínház ajánlásával, a Zsöllye-tulajdonosok döntenek a Teátrista díj odaítéléséról. A díjat az egész évadban nyújtott magas művészi teljesítményért a színház társulati tagjai, vagy vendégművészei kaphatják. Az idei évadban a díjat Auksz Éva vehette át, aki az eseményen nem tudott jelen lenni, így a díját kisfia, Őze Nimród vette át. 

A Kulissza díjat minden évben a színház összes dolgozója, az egész társulat tikos szavazata alapján egy, nem művész munkakörben dolgozó háttér-szakembert díjaz. A Kulissza díjat az a kiemelkedó munkát végző kolléga kaphatja meg, aki kreativitásával, színházszeretetével, jó kommunikációs készségével, magas színvonalon képes a munkavégzésre. Az idei évadban ezt a díjat Dubai Péter vehette át.